Ga terug

Beroepenveldcommissie GZT Hogeschool Rotterdam: vacatures

07 april 2017

Vacatures in de Beroepenveldcommissie GZT

De opleiding Mens & Techniek, differentiatie Gezondheidszorg Technologie bestaat al bijna 12 jaar en zo lang werken we ook al samen met het beroepenveld. Zij zorgen dat er voor onze studenten stage- en afstudeerplaatsen zijn, maar ook overleggen we regelmatig over de inhoud van ons onderwijs en de positionering in het werkveld. Daartoe is er een beroepenveldcommissie die ongeveer drie maal per jaar bij elkaar komt en overlegt over bijvoorbeeld het curriculum.

Voor deze commissie zijn wij op zoek naar nieuwe leden met onderstaand profiel:

Profiel lid beroepenveldcommissie

Voor de opleiding Mens en Techniek – Gezondheidszorg Technologie (GZT) is de binding met het beroepenveld van groot belang. De Gezondheidszorg Technoloog wordt breed opgeleid en kan daarmee in een grote hoeveelheid van verschillende functies aan het werk gaan. Om de blik op het werkveld scherp te houden is een betrokken beroepenveldcommissie (BVC) van essentieel belang.

De BVC dient te bestaan uit een groep van kritische personen met affiniteit met onderwijs. De diversiteit in deze groep moet zo veel als mogelijk representatief zijn voor het diverse beroepenveld waarin de Gezondheidszorg Technoloog aan het werk is. Inhoudelijk dient zij aan te sluiten bij de drie pijlers van de opleiding GZT in Rotterdam; het gebruik van zorgtechnologie en zorgtechnologische processen en de ontwikkelingen in het ziekenhuis, het gebruik van de techniek en de ontwikkelingen in de thuiszorg en de overkoepelende informatie en communicatie technologieën die gebruikt worden.

In het algemeen wordt van een BVC-lid verwacht dat hij of zij zich verbindt aan de opleiding voor een periode van vier jaar waarin twee tot drie maal per jaar een overleg wordt belegd en tussentijds gevraagd en ongevraagd advies wordt gegeven aan de opleiding. Het zitting nemen in de BVC is vrijwillig, maar vraagt wel om commitment aan de opleiding. Na vier jaar wordt in overleg besloten of zitting in de BVC met vier jaar verlengd wordt.

Vanuit een strategisch oogpunt is het wenselijk/van belang dat een BVC-lid de mogelijkheid heeft om bepaalde middelen in te zetten. Dit kan bijvoorbeeld zijn het inzetten van zijn of haar netwerk1. Daarnaast heeft een BVC-lid zicht op het werkveld, inzicht in de ontwikkelingen en trends in het werkveld en kan hij/zij aangeven wat de mogelijke impact is op de opleiding.

Vanuit een inhoudelijk oogpunt is het wenselijk/van belang dat een BVC-lid ervaring heeft met, dan wel werkzaam is in het beroepenveld en betrokken is bij het opleiden van technici. Waar mogelijk begeleidt hij of zij ook afstudeerders. Van groot belang is dat een BVC-lid op inhoudelijk niveau kan beoordelen of de opleiding voldoende aansluit op het werkveld.

Momenteel zijn wij op zoek naar iemand die werkzaam is in of een link heeft met een of meerdere van de onderstaande domeinen:

□ Overheidsinstellingen / wet- en regelgeving met betrekking tot de medische techniek;

□ Het academische niveau en/of het onderzoek met betrekking tot het werkveld van GZT;

□ Beroepsverenigingen zoals, BMTZ, VZI, etc.;

□ Branche organisaties zoals NVZ, NFU, etc.;

□ Gerelateerde zorgopleidingen;

□ Eén of meerdere bedrijven werkzaam binnen een medisch technisch domein;

Wilt u deelnemen aan onze beroepenveldcommissie, dan ontvangen wij uw reactie graag voor 19 mei 2017 in de vorm van een brief inclusief curriculum vitae. U kunt deze per e-mail sturen naar: i.blok@hr.nl.

Eind mei zullen we een keuze maken en de nieuwe leden uitnodigen voor onze vergadering op 14 juni a.s. Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.

Bron: brief HR d.d. 7 april 2017